facebook_icon twitter_icon youtube_icon google_plus_icon instagram rss_icon
  1. Home
  2. News
  3. Σεμινάριο Αυτοβελτίωσης με το Σωτήρη Γλυκοφρύδη

Σεμινάριο Αυτοβελτίωσης με το Σωτήρη Γλυκοφρύδη

Σεμινάριο Αυτοβελτίωσης με το Σωτήρη Γλυκοφρύδη

Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Απριλίου 2017 από την “ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ” διοργανώνεται μεγάλο σεμινάριο Αυτοβελτίωσης (life-coaching) με τον ερευνητή-συγγραφέα, Σωτήρη Γλυκοφρύδη στην αίθουσα «Academy Hair Care» (ευγενική παραχώρηση), στην οδό Πλαστήρα 56, στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Το σεμινάριο Αυτοβελτίωσης (life-coaching) στοχεύει να ανοίξει το «παράθυρο της Γνώσης» με τρόπο τέτοιο, ώστε ο σύγχρονος Άνθρωπος να μπορέσει να επιλέξει την προτιμότερη για αυτόν πράξη της ζωής του.

Η διάσταση συχνά μεταξύ του «Θέλω» και του «Πρέπει» οδηγεί σε νευρώσεις και αμφιβολίες. Αυτή τη διάσταση προσπαθεί να γεφυρώσει το σεμινάριο αναδύοντας την απάντηση - τη φυσιολογική και κοινωνική απάντηση - που βρίσκεται μέσα μας.

Μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση βάθους εξετάζονται & αναπτύσσονται:
α) Ο Άνθρωπος ως κοινωνικό ον
β) Το Κύτταρο - Μια αφανής κοινωνία
γ) Εξελικτικότητα & Πολυπλοκότητα
δ) Η Θηλυκή βάση
ε) Η εμφάνιση του Αρσενικού είδους
στ) Τύχη & Ανάγκη - Οβιδιακές μεταμορφώσεις
ζ) Οι νέες βιολογικές ανακαλύψεις
η) Ανθρωποκεντρική θεώρηση: Το Υπαρξιακό πρόβλημα
θ) Οι προ-Σωκρατικοί Φυσικοί Φιλόσοφοι
ι) Σωκράτης & μετα-Σωκρατικοί: Πλάτωνας & Αριστοτέλης
κ) Στωικοί & Επικούριοι
λ) Η Ανατολική Φιλοσοφία
μ) Στις συμπληγάδες των Ιδεών
ν) «Τί να πράξω;»
καθώς και άλλα θέματα, όπως προσδιορίζονται υπό το πρίσμα της Φιλοσοφίας, της Βιολογίας, της Βιοχημείας και της Κοσμολογίας.

Εισηγητής-ομιλητής του σεμιναρίου είναι ο συγγραφέας και αναλυτής επί ιστορικών και φιλοσοφικών Βιοκοινωνικών θεμάτων, Σωτήρης Γλυκοφρύδης.

Λίγα λόγια για το Σωτήρη Γλυκοφρύδη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Σπούδασε Φυσικοθεραπεία, Βελονισμό και εξειδικεύτηκε στην Εργομετρία. Η ενασχόλησή του με τον ανθρώπινο πόνο τον έκανε να στραφεί σε ένα καθοριστικό παράγοντα που επηρεάζει την ανθρώπινη ψυχολογία, και εμμέσως τη ζωική λεγόμενη ανησυχία που επενεργεί στη βιολογική οργανική συμπεριφορά και αυτορρύθμιση, την ιδεοληψία.
Καταλήγοντας κατά τέλος της καριέρας του το ότι ο άνθρωπος χρειάζεται γνωσιολογική επανατροφοδότηση, έγραψε το βιβλίο «6ος π.Χ. αιώνας – η αρχή της μετακύλησης των ιδεών σε Ανατολή και Δύση» που του έδωσε μια θέση στη Ελληνική Φιλοσοφική Βιβλιογραφία.
Το 2009 εξέδωσε το βιβλίο «Το φως του Παρμενίδη- αποκρυπτογραφώντας τον μεγαλύτερο φιλόσοφο που (δεν) γνώρισε ο Κόσμος», και το 2010 το «Σπουδή στον Παρμενίδη – Ανάλυση και Σχόλια ανά ενότητα και στίχο», με προοπτική να κάνει γνωστή την Παρμενιδική μονιστική φιλοσοφία στο ευρύτερο κοινό, αλλά και να συνδράμει την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Είναι τακτικό μέλος του Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. (Εταιρία Μελέτης Προβλημάτων Συλλογικών – που ίδρυσαν οι αείμνηστοι Μιλτ. Έβερτ και Θ. Κανελλόπουλος), δίνει διαλέξεις και αρθρογραφεί σε blogs.
Tα τελευταία χρόνια ασχολείται με την συγγραφή ενός ιστορικού πονήματος για τη Σπάρτη, την Αθήνα, καθώς και για την αρχή των Ελληνοπερσικών πολέμων, επαναπροσδιορίζοντας πολλά από τα υφιστάμενα -σήμερα- ιστορικά δεδομένα.

Η Διοργάνωση
Το σεμινάριο life coaching του Σωτήρη Γλυκοφρύδη έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να ταράξει τα «λιμνάζοντα νερά» της σύγχρονης καθημερινότητας που πλήττεται από την ηθικο-οικονομική κρίση.
Έρχεται για να σπάσει τα "δεσμά" του συμβιβασμού ανασύροντας ξεχασμένα ταλέντα, κίνητρα και επιθυμίες με στόχο την αναβάθμιση της ζωής με ελεύθερη βούληση, πυγμή και, κυρίως γερά θεμέλια.
Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του σεμιναρίου ανήκει στην «Εταιρεία Κοινωνικών Εφαρμογών Κοιν.Σ.Επ» που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη & επιχειρεί στον τομέα της παροχής υπηρεσιών για την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών μέσα από την παραγωγή & υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων, την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε μονογονεϊκές οικογένειες, ανέργους & Α.μ.Ε.Α. & την ανάδειξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα από τον εταιρικό πυλώνα διοργάνωσης προγραμμάτων θεαμάτων Πολιτισμού.

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες για την Εταιρεία Κοινωνικών Εφααρμογών.

© 2018 - Livemedia. All Rights Reserved