ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΖΩΝΤΑΝΑ:17ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο
x
Livemedia Home
facebook_icon twitter_icon youtube_icon google_plus_icon instagram rss_icon

 Login / Register to Livemedia


A+ | A-
GR | EN

19/05/2017 Events | Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις Ημέρας Γενοκτονίας των Ποντίων

Events | Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις Ημέρας Γενοκτονίας των Ποντίων  
 

Share

3.758 total
52 live
2.007 video
449 photo
Views:
 
Sort by Date | Views

Δείτε ζωντανά και αποθηκευμένα (on demand) τις εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 19 Μαίου 2017. 

 

Χιλιάδες κόσμου κάθε ηλικίας συμμετείχαν και φέτος δυναμικά  στη συγκέντρωση  που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος  στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στις 19 Μαΐου,  Ημέρα Μνήμης  της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. 
       Πολίτες  όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά  και από κάθε γωνιά της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και  της Θράκης έδωσαν δυναμικό παρόν από νωρίς την Παρασκευή  19 Μαΐου 2017, στη μεγάλη συγκέντρωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, για να τιμηθεί η μνήμη της γενοκτονίας  των 353.000 σφαγιασθέντων Ελλήνων του Πόντου. 
        Η εκδήλωση άρχισε με την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των  θυμάτων της ποντιακής γενοκτονίας στο μνημείο της γενοκτονίας στην πλατεία Αγίας Σοφίας, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χρήστο-Δημήτριο  Τοπαλίδη. 
        Κεντρική  ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η  Δρ. Ελένη Θεοχάρους, Ευρωβουλευτής  της Κύπρου και ακτιβίστρια, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων ΔΙΣΥΠΕ) Γιώργος Παρχαρίδης  και  ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) Χρήστος-Δημήτριος  Τοπαλίδης.
        Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με τους  πόντιους  καλλιτέχνες, οι οποίοι  απέδωσαν άψογα το ποντιακό τραγούδι «Αητέντς επαραπέτανεν», στην μνήμη των θυμάτων της τουρκική θηριωδίας. 
        Στην συνέχεια η Αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κα. Χρύσα Μαυρίδου ανέγνωσε το  ψήφισμα της συγκέντρωσης το οποίο εγκρίθηκε από τους παρευρισκομένους.
       Ακολούθησε πορεία των συγκεντρωθέντων μέσω των κεντρικών δρόμων της Θεσσαλονίκης, (Αγίας Σοφίας, Εγνατία, Ιασωνίδου, Αγίου Δημητρίου) και κατέληξε στο τουρκικό προξενείο επί της οδού Αγίου Δημητρίου, όπου και επιδόθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης. 

Mε εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                     Ο  Γενικός Γραμματέας
Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης                                        Παύλος Γαλεγαλίδης