ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΖΩΝΤΑΝΑ:Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης
x
Livemedia Home
facebook_icon twitter_icon youtube_icon google_plus_icon instagram rss_icon

 Login / Register to Livemedia


A+ | A-
GR | EN

26/07/2017 Events | Συνάντηση επιχειρηματιών | "Tο δίλημμα της ανάπτυξης ή ερήμωση;"

Events | Συνάντηση επιχειρηματιών |  
 

Share

5.865 total
42 live
1.325 video
690 photo
Views:
 
Sort by Date | Views
Παρακολουθήστε ζωντανά και αποθηκευμένα τη συνάντηση των επιχειρηματιών.

Περιφερειακό χωροταξικό: Διχασμός και εμφύλιος! Είμαστε σοβαροί;

Ερήμωση στη δυτική Θεσσαλονίκη και λουκέτα σε όλη την παραγωγή σε ολόκληρη την ΠΚΜ.
Ποιος τα κάνει, ποιος δεν τα διορθώνει? Ποιοι κόπτονται για την ανάπτυξη?

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές με αποδεδειγμένα και αδιάψευστα στοιχεία για τον «θάνατο» της Δυτικής Θεσσαλονίκης και τα νέα λουκέτα στην παραγωγή. Εξαιτίας των καταστροφικών διατάξεων του χωροταξικού σχεδίου. 1) Αντί να επιβάλλει την αντιρρυπαντική νομοθεσία Σεβέζο –όπως οφείλει από το 2015- στις βιομηχανίες υψηλής όχλησης, επιβάλλει μια ακτίνα χιλιομέτρων χωρίς ζωή… χωρίς σχολεία, παιδικούς σταθμούς κλπ. 2) Και ταυτόχρονα βάζει λουκέτο σε εκατοντάδες παραγωγικές μονάδες χαμηλής και μέσης όχλησης σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που υποχρεώνονται σε μετεγκατάσταση μέχρι τις 31/12/2017! Ασύλληπτα πράγματα σε καιρούς κρίσης, ανεργίας και σε δημοκρατικά λειτουργούντα κράτη της ΕΕ.

Ως τώρα είχαμε πει ότι άλλοι νόμοι ισχύουν στην Αθήνα και άλλοι στη Θεσσαλονίκη. Εδώ στις δεξαμενές δεν λαμβάνονται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας εντός των ορίων τους, κατά παραβίαση των συνθηκών Seveso 2012 της ΕΕ, με αποτέλεσμα την πρόθεση ερήμωσης ζωνών χιλιομέτρων- από την β' προβλήτα μέχρι Μαγνησία. Στην Αθήνα και σε όλη την Ε.Ε. δεν προβλέπεται ερήμωση εκτός ορίων… Εκεί το ρυθμιστικό αποδέχεται την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την παρουσία και την λειτουργία των επιχειρήσεων. Η χαμηλή και μέση όχληση κρίνεται συμβατή αυτόματα στον ιστό της μεγαλούπολης, εδώ όχι…

Ως εδώ υπήρχε ο γνωστός διχασμός. Άλλο κράτος η Αθήνα, άλλο οι «πεταμένοι» στον ελληνικό βορρά…

Τώρα έρχεται και ο εμφύλιος… Πριν λίγες μέρες δημοσιεύθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που προβλέπει όρους δόμησης κλπ, που οδηγεί δηλαδή σε περαιτέρω ανάπτυξη –και πολύ σωστά- ενώ η Δυτική Θεσσαλονίκη παραμένει αποπαίδι, «παιδί ενός κατώτερου Θεού», τιμωρημένο με «αποβολή» όχι μόνον από το σχολείο της μελλοντικής ανάπτυξης και προοπτικής, αλλά και της σημερινής ζωής.

Συμπλέουν όλοι και στην ουσία και στην επισήμανση των σκανδαλωδών εξαιρέσεων, η ΠΕΔ, 5 Δήμοι με 400.000 κατοίκους, 4 οικονομικοί φορείς με 70.000 μέλη, 130 μεγάλες επιχειρήσεις με πολλά δις πωλήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους και ενώσεις πολιτών!

Και τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ζητούν τώρα απαντήσεις. Για μας που ζούμε και δημιουργούμε εδώ, αλλά και για τις επόμενες γενιές. Υπάρχει κράτος δικαίου; Υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία; Ποιός τα δέχεται, Ποιος δεν τα διορθώνει? Ποια συμφέροντα τα υποκινούν? Τι κάνουν οι τοπικοί και περιφερειακοί άρχοντες; Οι τοπικοί βουλευτές και η κυβέρνηση;