ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΖΩΝΤΑΝΑ:Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης
x
Livemedia Home
facebook_icon twitter_icon youtube_icon google_plus_icon instagram rss_icon

 Login / Register to Livemedia


A+ | A-
GR | EN

12/03/2014 Congresses | Video | «Ορίζοντας 2020» | ΕΚΕΤΑ | Θρασύβουλος Τσιάτσος Επίκουρος Καθηγητής Πληροφορικής ΑΠΘ Τμ. Πολυμέσων

 

Share

29.546 total
71 live
1.385 video
19.844 photo
Views: 
Sort by Date | Views
Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για το νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Έρευνα και την Καινοτομία «Ορίζοντας 2020».Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Στην Ημερίδα, θα παραστούν ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς και εκπρόσωποι ακαδημαϊκών, ερευνητικών και παραγωγικών φορέων της πόλης.

Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Τεχνολογίας Δρ. Χρήστος Βασιλάκος στην ομιλία του θα αναφερθεί στις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας και στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΓΓΕΤ για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Προσκεκλημένα στελέχη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας, καθώς και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αναπτύξουν το νέο Πρόγραμμα-Πλαίσιο «Ορίζοντας 2020» και θα μιλήσουν για το ρόλο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας, για τα νέα εργαλεία και τις ευκαιρίες πρόσβασης σε αυτά, στο πλαίσιο του «Ορίζοντα 2020», καθώς και για τη σημασία των στρατηγικών έξυπνης εξειδίκευσης και το ρόλο που αυτές θα διαδραματίσουν στις Περιφέρειες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου του Γενικού Γραμματέα Δρ. Χρήστου Βασιλάκου παρουσία εκπροσώπων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από το ΕΚΕΤΑ, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και το Σ.Β.Β.Ε. Παράλληλα με την εκδήλωση, στα πλαίσια του τρίπτυχου «Ερευνώ - Καινοτομώ – Επιχειρώ για την Ελλάδα» διοργανώνεται έκθεση επιτευγμάτων Έρευνας και Καινοτομίας, στην οποία θα συμμετέχει με εκθέματα το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), καθώς και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
 Για να παρακολουθήσετε την Εναρκτήρια Εκδήλωση του "Ορίζοντα 2020" στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος πατήστε εδώ