ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΖΩΝΤΑΝΑ: 39ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο
x
Livemedia Home
facebook_icon twitter_icon youtube_icon google_plus_icon instagram rss_icon

 Login / Register to Livemedia


A+ | A-
GR | GLOBAL | UK

24/02/2018 Events | Αγώνες Τέχνης Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη

Events | Αγώνες Τέχνης Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη  
 

Share

104.480 total
3.602 live
27.248 video
63.131 photo
Views:
 
Sort by Date | Views

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη διοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά, με την έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (114213/Δ2/06-07-2017), τους πανελλήνιους μαθητικούς Αγώνες Τέχνης, από την Πέμπτη 22 έως και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018.

Οι Αγώνες Τέχνης απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου της Ελλάδας και της Ομογένειας και αφορούν το θέατρο, την ποίηση, τη μουσική (μουσικά και χορωδιακά σύνολα), τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και την παραγωγή video. Οι μαθητές θα έχουν έτσι τη δυνατότητα σε ένα περιβάλλον εκπαιδευτικό που διδάσκει και εξασφαλίζει τον καθαρό και δίκαιο αγώνα να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία και παράλληλα να συνειδητοποιήσουν την αξία της τέχνης στη σύγχρονη εποχή.

Οι Αγώνες θα δώσουν τη δυνατότητα στους μαθητές όλων των σχολείων να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να αναζητήσουν δημιουργικές και εποικοδομητικές διόδους επικοινωνίας. Η συμμετοχή τους μάλιστα σε τέτοιους αγώνες ενδυναμώνει την ψυχολογία τους, βελτιώνει την κοινωνικότητά τους και αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία, για να συναντηθούν, να επικοινωνήσουν και να δημιουργήσουν. Άλλωστε αποτελεί κοινή παραδοχή πως οι συγκεκριμένοι αγώνες έχαιραν της εκτίμησης εκπαιδευτικών και μαθητών όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν διοργανώνονταν από το Υπουργείο Παιδείας και η μη διοργάνωσή τους τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Οι Αγώνες θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη (12ο χλμ. E.O. Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, Θέρμη, Θεσσαλονίκη), οι οποίες διαθέτουν θέατρο 500 θέσεων, τέσσερα υπερσύγχρονα κλειστά γυμναστήρια, εργαστήρια καλλιτεχνικών, πληροφορικής, φυσικής, χημείας, βιολογίας, βιβλιοθήκη και ανοιχτά γήπεδα.

 Για περισσότερες πληροφορίες https://mandoulides.edu.gr/