1. Home
  2. News
  3. Δοκιμή: SKODA KAROQ 1.6D #αθτο Ελευθερία κινήσεων! Φίλες και Φίλοι του Liveme...

Δοκιμή: SKODA KAROQ 1.6D #αθτο Ελευθερία κινήσεων! Φίλες και Φίλοι του Liveme...

Δοκιμή:  SKODA KAROQ 1.6D   #αθτο
Ελευθερία κινήσεων!
Φίλες και Φίλοι του Liveme...
Δοκιμή: SKODA KAROQ 1.6D #αθτο
Ελευθερία κινήσεων!
Φίλες και Φίλοι του Livemedia Χριστός Ανέστη! Ελπίζω να περάσατε καλά το Πάσχα και να έχετε επιστρέψει ¨σώοι¨ στα σπίτια σας. Και εγώ όμως πέρασα καλά, καθώς είχα στην κατοχή μου το νέο Skoda Karoq 4χ2 το οποίο και οδήγησα για 1400 χλμ στην Χαλκιδική!
Μεγάλη Ευλογία αποτελεί, το να ξεκινά κανείς το ταξίδι του χωρίς προβλήματα που ως συνήθως επικεντρώνονται στο φόρτωμα του αυτοκινήτου! Έτσι ξεκίνησα την Πασχαλινή δοκιμή του Skoda Karoq το οποίο διαπίστωσα πως αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορεί να κάνει μία πενταμελής οικογένεια, καθώς η σωστή δόμηση των χώρων του προσφέρουν, απροβλημάτιστα ταξίδια.
Πίσω από το σύγχρονο τιμόνι του Karoq, το οποίο διαθέτει εργονομία και ενσωματώνει βασικές λειτουργίες συστημάτων υποβοήθησης και συνδεσιμότητας, ένιωσα πως βρισκόμουν σε ένα ωραία δομημένο εσωτερικό, το οποίο ξεχώριζε για την περιφερειακή ορατότητα που παρείχε, ενισχύοντας έτσι τον εναλλακτικό τρόπο ζωής που πρεσβεύει!

Το νέο Karoq ήταν Γεμάτο εκπλήξεις ! Φιλοξένησε άνετα στον χώρο αποσκευών των 521 λίτρων το καινούργιο μου ΜΤΒ χωρίς, ιδιαίτερη δυσκολία. Τα πίσω καθίσματα είναι vario flex αποδεσμεύονται εύκολα έτσι ώστε κάποιος να απολαμβάνει ακόμα και στην εξοχή, την οσφυϊκή υποστήριξη που διαθέτουν. Γρήγορος και Οικονομικός ήταν ο ροπάτος 1.6 Turbo Diesel κινητήρας του Karoq απόδοσης 116 ίππων, που τραβάει ικανοποιητικά από τις 1500 στρ/λεπ χωρίς να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες καυσίμου, προς «απογοήτευση όσων θα περίμεναν κάτι διαφορετικό συγκρίνοντας τον όγκο του αυτοκινήτου». Τα 5 και 6 λίτρα μέσης κατανάλωσης που πήρα από τις «πράσινες» ενδείξεις της έξυπνης οθόνης , μου έφτιαξαν ακόμη περισσότερο την πασχαλινή μου διάθεση. Η κίνησή του ήτανε αρκετά γραμμική, χωρίς σκαμπανεβάσματα, ιδιαίτερα στα ανηφορικά στροφιλίκια του Ταξιάρχη, εκεί που τα περισσότερα ιχ αλλάζουν συνεχώς ταχύτητες, σκαρφαλώνοντας στα ψηλά. Οι κλίσεις του αμαξώματος ήταν μικρές και απολύτως ελεγχόμενες! Αρκετά σφικτή ήταν η ανάρτησή του, η οποία θα έλεγα πως ακόμη και σε μικρές εκτός δρόμου διαδρομές ανταποκρίνεται πλήρως. Το τιμόνι προσφέρει μία σαφή πληροφόρηση όλων των ανωμαλιών του δρόμου και εύκολα αντιλαμβάνεται ένας έμπειρος οδηγός πως οδηγεί ένα αυτοκίνητο που ακούει τις εντολές του. Ο λεβιές ταχυτήτων, είχε σιγουριά στο κούμπωμα και συνεργαζόταν αρμονικά με το 6τάχυτο κιβώτιο και τον «μαλακό συμπλέκτη» του Karoq, που «αθόρυβα» έκανε την δουλειά του. Μου άρεσε που οδηγούσα ένα αυτοκίνητο που επάνω του συνυπήρχαν αρκετά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, που όπως σας έχω ξαναπεί, η Skoda εφοδιάζει τα νέα της μοντέλα από τις βασικές εκδόσεις.
Οι πολλοί και βατοί χωματόδρομοι που αναπτύσσονται πέριξ του Πανεπιστημιακού Δάσους στον Ταξιάρχη, αποτελούνε ένα φιλικό περιβάλλον για τα suv αυτοκίνητα όπως είναι το Skoda Karoq. Αν και η κίνηση στο δικό μου αυτοκίνητο μεταδιδόταν στους εμπρόσθιους τροχούς, εν τούτοις κατάφερα να προσεγγίσω αρκετά σημεία χωρίς ιδιαίτερο κόπο! Το Karoq διαθέτει ικανοποιητική απόσταση από το έδαφος που του επιτρέπει την πρόσβαση σε βατούς χωματόδρομους, αρκεί πάντα, να «φοράει κατάλληλα ελαστικά»! Εδώ ήταν που απόλαυσα και τα υλικά επένδυσης που έχουν τοποθετηθεί στην καμπίνα του Karoq, γιατί κανένα από αυτά όχι μόνο δεν «παραπονέθηκε αλλά ούτε και ακούστηκε»!
Για την οδήγησή του στον αυτοκινητόδρομο δεν έχω να σας πω κάτι καθώς όλοι γνωρίζεται τις επιδόσεις που έχει ο 1.6 tdi που σηκώνει βάρη και δεν κλατάρει, όπως και την ποιοτική κύλιση της Τσέχικης εταιρίας, η οποία τα τελευταία χρόνια προσφέρει ποιοτική κύλιση σε όλα τα μοντέλα της! Αυτό όμως που μπορώ να σας πώς, είναι πως απόλαυσα την πολύωρη οδήγηση και την μεγάλη ακαμψία του αμαξώματος η οποία για όσους γνωρίζουν…. παίζει σημαντικό ρόλο στην αντοχή ενός οχήματος!
Aξίζει όχι μόνον να το δείτε, αλλά και να το οδηγήσετε, για να διαπιστώσετε αν ανταποκρίνεται σε όσα σας μεταφέρω. Η Άποψή μου για το Skoda Karoq είναι πως προσφέρει λύσεις για όλα τα γούστα!

Παντελής Τζερτζεβέλης
more...
Εικόνα 313229

Εικόνα 313230

Εικόνα 313231

Εικόνα 313232

Εικόνα 313233

Εικόνα 313234

Εικόνα 313235

Εικόνα 313236

Εικόνα 313237

© 2020 - Livemedia. All Rights Reserved