• facebook_icon
  • twitter_icon
  • youtube_icon
  • instagram
  • rss_icon
  1. Home
  2. News
  3. Μεγάλες εμφανίσεις από Sunderland και Loeb στο Rally Dakar 2019

Μεγάλες εμφανίσεις από Sunderland και Loeb στο Rally Dakar 2019

Μεγάλες εμφανίσεις από Sunderland και Loeb στο Rally Dakar 2019

Rally Dakar 2019
Μεγάλες εμφανίσεις από Sunderland και Loeb #dakarrally #perou
Stage 5 Tacna – Arequipa
H σημερινή 6η μέρα στο Ράλλη Ντακάρ είναι χαρακτηρισμένη ως ημέρα ανάπαυσης. Δυστυχώς όμως αυτό συμβαίνει μόνο για οδηγούς και αναβάτες, γιατί οι άνθρωποι της τεχνικής υποστήριξης βιώνουν έναν χρονικό εφιάλτη, καθώς πρέπει να επισκευάσουν τα «πάντα», έχοντας κατά νου πάντοτε την κλεψύδρα του χρόνου, η οποία δεν συγχωρεί τα λάθη!
Η χθεσινή 5η μέρα του Ντακάρ ξεκίνησε από την Tacna, μια περιοχή αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την Λίμα, η οποία περιελάμβανε ειδικές οι οποίες θα ταίριαζαν απόλυτα στο σενάριο κάποιας Χολιγουντιανής ταινίας, καθώς εκτυλίχθηκε τόσο μέσα στα βάθη των Φαραγγιών όσο και στα ψηλά των αμμόλοφων χαρίζοντας, απίστευτες εικόνες καθώς στους φωτορεπόρτερ που καλύπτουν την εξέλιξη του αγώνα.

Το πρώτο σκέλος της ημέρας τελείωνε στην αμμώδη περιοχή του ΙΛΟ, όπου Μοτοσυκλέτες και Quad, χρειάστηκε να επιστρατεύσουν τον καλύτερό τους εαυτό, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα τερέν εντελώς απροσπέλαστο. Στο ίδιο σημείο του αγώνα, φορτηγά, αυτοκίνητα και sxs αναγκάστηκαν να κατεβάσουν χαμηλά τις πιέσεις των ελαστικών τους προκειμένου να συνεχίσουν τον αγώνα, στα 137 χιλιόμετρα που απόμεναν, χωρίς ανεπιθύμητες καθυστερήσεις.


Δράση
Ο Sam Sunderland τα «πήρε στο κρανίο», ή μάλλον καλύτερα, θυμήθηκε ότι αυτός ήταν ο πρώτος νικητής του αγώνα το 2017, όταν κατάφερε να βάλει τα γυαλιά στους πάντες με τις επιδόσεις του. Στην χθεσινή μέρα λοιπόν κατάφερε να οδηγήσει ελεύθερα χωρίς άγχος και στο τέλος της διαδρομής να στεφθεί νικητής του Εταπ, αλλά και να μειώσει στο λεπτό, την διαφορά που τον χώριζε από τον πρωτοπόρο Ricky Brabec στη γενική κατάταξη. Μεγάλη ατυχία χτύπησε και πάλι τον μεγάλο Paulo Gonçalves, που φέτος ξεκίνησε τον 12ο αγώνα του στο Ντακάρ με ενθουσιασμό, καθώς προερχόταν από μια εγχείρηση στην σπλήνα του. Έχοντας διανύσει 155 χιλιόμετρα είχε μια πτώση η οποία στάθηκε ικανή να τον θέσει εκτός αγώνα, καθώς ράγισε το δεξί του χέρι και χτύπησε στο κεφάλι του όπου οι γιατροί, διέγνωσαν εγκεφαλική διάσειση, γεγονός που έστειλε τον Gonçalves, στο νοσοκομείο για 5η φορά σε Ντακάρ. Μετά την πρόωρη έξοδο του ομόσταυλου αναβάτη Joan Barreda, από ατύχημα η είδηση του τραυματισμού του Paulo, δεν ήταν ότι καλύτερο για την Honda, ακόμα κι αν ο Ricky Brabec προηγείται στο μισό σημείο πάνω στον χάρτη διαδρομών του. Με την σειρά του ο αναβάτης της Honda δήλωσε πολύ χαρούμενος για την πρωτοπορία του στον αγώνα ακόμη και αν προηγείται για μόλις 1 λεπτό!

Αυτοκίνητα
Ο «Ιπτάμενος» Sébastien Loeb είναι ζωντανός! Για ακόμη μια φορά έδειξε την κλάση του η οποία όχι μόνο τον ανέδειξε νικητή του Ετάπ, αλλά κατάφερε να τερματίζει και 10 ολόκληρα λεπτά μπροστά από τον Πρίγκιπα από το Κατάρ, Nasser Al-Attiyah , που εξακολουθεί να προηγείται με διαφορά στην γενική βαθμολογία, και είναι ο μόνος που μπορεί να τον κοντράρει στα ίσια! Το δεύτερο μισό του Ντακάρ, αναμένετε με ιδιαίτερη αγωνία, καθώς ο Αλσατός οδηγός που είναι πάνω σε μεγάλα κέφια, μπορεί να ανατρέψει τα πάντα! Ο Stéphane Peterhansel εξακολουθεί να βρίσκεται στην 2η θέση του αγώνα με διαφορά μόλις 24 λεπτών, πίσω από τον «Πρίγκηπα» αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή, για να εκμεταλλευτεί κάποιο πιθανό του λάθος, που θα τον οδηγήσει στην κεφαλή του αγώνα.
Στην κατηγορία των πολύ δημοφιλέστατων Quad, ο Αργεντινός σταρ Nicolás Cavigliasso εξακολουθεί να προηγείται οδηγώντας στην πορεία ενός παιδικού ονείρου που είχε δει, πως κέρδισε το Rally Dakar! Τίποτε δεν τον σταματά πλέον καθώς η διαφορά του με τον δεύτερο αναβάτη, έχει εκτοξευτεί στα 50 λεπτά, γεγονός που θα του επιτρέψει πλέον να οδηγεί περισσότερο χαλαρά, καθώς μειώθηκε αρκετά η πίεση πίσω από την «πλάτη του».
Η νικηφόρα ομάδα των Φορτηγών ΚΑΜΑΖ γιόρτασε την 132η νίκη της στο Ντακάρ, και την 5η φετινή της, στα πέντε σκέλη του αγώνα που ήδη έχουν ολοκληρωθεί. Και κάπως έτσι αναμένετε να είναι το βάθρο των νικητών στον τερματισμό, μετά την επιτυχία του Eduart Nikolaev, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, από τους συμπατριώτες του Dimitri Sotnikov και Andrey Karginov, όπου αμφότεροι τον καταδιώκουν στην γενική κατάταξη, και η μεταξύ τους κόντρα αναμένεται να εξελιχθεί σε «Ρώσικη Ρουλέτα».


Παντελής Τζερτζεβέλης
more...

Εικόνα 344548

Εικόνα 344549

Εικόνα 344550

Εικόνα 344551

Εικόνα 344552

Εικόνα 344553

Εικόνα 344554

Εικόνα 344555

Εικόνα 344556

Εικόνα 344557

Εικόνα 344558

Εικόνα 344559

© 2019 - Livemedia. All Rights Reserved