Livemedia Home
facebook_icon twitter_icon youtube_icon google_plus_icon instagram rss_icon

 Login / Register to Livemedia


A+ | A-
GR | GLOBAL | UK

04/01/2018 Events | "137 μεγάλες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας"

Events |  
 

Share

6.077 total
16 live
2.402 video
1.536 photo
Views:
 
Sort by Date | Views

Παρακολουθήστε ζωντανά και αποθηκευμένα (on demand) την εκδήλωση  “137 μεγάλες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας”  που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 04 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19:00  στο Grand Hotel Palace (αίθουσα Patoulidou).

 

Περιφερειακό χωροταξικό: Διχασμός και εμφύλιος! Δεν είμαστε σοβαροί.
Ανάπτυξη μόνο με επενδύσεις από επιχειρήσεις. Υπάρχει όραμα και δυνατότητα. Ερήμωση μόνο στη δυτική Θεσσαλονίκη και λουκέτα σε όλη την μη οχλούσα παραγωγή σε ολόκληρη την ΠΚΜ. Προχωράει το περιφερειακό χωροταξικό και τα υποκείμενα ΓΠΣ με τις αδιόρθωτες καταστροφικές διατάξεις. Γνωστό είναι ποιος τα κάνει, ποιος δεν τα διορθώνει, ποιοι κόπτονται για την ανάπτυξη!

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές με αποδεδειγμένα και αδιάψευστα στοιχεία για τον «θάνατο» της Δυτικής Θεσσαλονίκης και τα νέα λουκέτα στην παραγωγή σε όλη την Μακεδονία, εξαιτίας των καταστροφικών διατάξεων του χωροταξικού σχεδίου.
1) Αντί να επιβάλλει την νομοθεσία Σεβέζο για την υψηλή όχληση και τα μέτρα συμβίωσης με τον αστικό ιστό –όπως οφείλει από το 2015- εντός ορίων στις βιομηχανίες υψηλής όχλησης, επιβάλλει παράτυπα ζώνες και μια ακτίνα χιλιομέτρων χωρίς ζωή… χωρίς σχολεία, παιδικούς σταθμούς, ζωή, επενδύσεις και νέα έργα στα δυτικά της πόλης.
2) Και ταυτόχρονα με άλλες διατάξεις βάζει λουκέτο σε χιλιάδες παραγωγικές μονάδες χαμηλής και μέσης όχλησης σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που υποχρεώνονται σε μετεγκατάσταση μέχρι και μετά τις 31/12/2017!
Ασύλληπτα πράγματα σε καιρούς κρίσης, ανεργίας και σε δημοκρατικά λειτουργούντα κράτη της ΕΕ!
Ως τώρα είχαμε πει ότι άλλοι νόμοι ισχύουν στην Αθήνα και άλλοι στη Θεσσαλονίκη. Εδώ στις δεξαμενές δεν λαμβάνονται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας εντός των ορίων τους, κατά παραβίαση των συνθηκών Seveso 2012 της ΕΕ, με αποτέλεσμα την πρόθεση ερήμωσης ζωνών χιλιομέτρων- από την β' προβλήτα μέχρι Μαγνησία, με σημερινούς ή αυριανούς χάρτες. Στην Αθήνα και σε όλη την Ε.Ε. δεν προβλέπεται ερήμωση εκτός ορίων… Εκεί το ρυθμιστικό αποδέχεται και ενθαρρύνει την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την παρουσία και την λειτουργία των επιχειρήσεων. Η χαμηλή και μέση όχληση κρίνεται συμβατή αυτόματα στον ιστό της μεγαλούπολης, εδώ όχι…
Ως τώρα, υπήρχε ο γνωστός διχασμός. Άλλο κράτος η Αθήνα, άλλο οι «πεταμένοι» στον ελληνικό βορρά… Τώρα έρχεται και ο εμφύλιος… Πρόσφατα δημοσιεύθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που προβλέπει όρους δόμησης κλπ κλπ, που οδηγεί δηλαδή σε περαιτέρω ανάπτυξη –και πολύ σωστά- ενώ η Δυτική Θεσσαλονίκη παραμένει αποπαίδι, «παιδί ενός κατώτερου Θεού», τιμωρημένο με «αποβολή» όχι μόνον από το σχολείο της μελλοντικής ανάπτυξης και προοπτικής, αλλά και της σημερινής ζωής.
Το υπό ψήφιση ΓΠΣ Θεσσαλονίκης, προβλέπει τις ίδιες καταστροφικές διατάξεις. Ερημώνει μόνο στα δυτικά την πόλη, αφήνει το βούρκο, διώχνει την χαμηλή όχληση από την πόλη, αντί να την ενθαρρύνει να επανέλθει.
Εναντιωνόμαστε όλοι. Και στην ουσία και στην επισήμανση των σκανδαλωδών εξαιρέσεων. Η ΠΕΔ, 5 Δήμοι με 400.000 κατοίκους, 4 οικονομικοί φορείς με 70.000 μέλη, 137 μεγάλες επιχειρήσεις με πολλά δισεκατ. ευρώ πωλήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους, καθώς και Ενώσεις πολιτών!
Δεν υπάρχουν ερωτήματα πια. Τα θέματα είναι αμείλικτα και ζητούν τώρα διορθώσεις. Για μας που ζούμε και δημιουργούμε εδώ, αλλά και για τις επόμενες γενιές. Υπάρχει κράτος δικαίου; Υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία; Κανείς δεν τα δέχεται, κανείς δεν τα διορθώνει. Συμφέροντα τα υποκινούν. Δεν κάνουν τίποτα οι περιφερειακοί άρχοντες. Δεν το αναδεικνύουν τοπικοί βουλευτές και η κυβέρνηση. Υπάρχουν ακριβώς οι αρμόδιοι στην ΠΚΜ, στο Δήμο, στο Υπουργείο, στις Υπηρεσίες, όσοι τα εισηγούνται και τα ψηφίζουν! 
Υπάρχει ΟΡΑΜΑ, υπάρχουν εφικτές λύσεις χωρίς κόστος, να εξαλειφθούν οι καταστροφικές διατάξεις, να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις σε όλη την ΠΚΜ, να υλοποιηθεί το δόγμα της ισόρροπης ανάπτυξης δυτικά- ανατολικά, να γίνει το επιχειρηματικό κέντρο στους Λαχανόκηπους, να γίνει ο εμπλησμός και να καθαρίσει ο βούρκος ντροπή, να προχωρήσει σταδιακά το West Thess Challenge.

“137 μεγάλες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας”