ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΖΩΝΤΑΝΑ:Ζωντανά ο χάρτης με τα κρούσματα του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο
x
Livemedia Home
A+ | A-
GR | GLOBAL | UK

 Login / Register to Livemedia


Φωταγώγηση Λευκού Πύργου
294 VIEWS

Share

15.841 total
294 video
13.245 photo
Views:


 
Sort by Date | Views
Για ακόμη μία χρονιά ο Λευκός Πύργος και οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου της νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη ντύθηκαν στα μπλε από τις 18:00 έως τις 24:00

Η δράση διοργανώθηκε από τη Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας φωταγώγησης ιστορικών μνημείων και κτηρίων σε όλο τον κόσμο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, που έχει καθιερωθεί στις 14 Νοεμβρίου, αλλά και για να υπενθυμίσει την ποδηλατοδρομία που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.
Σκοπός της συγκεκριμένης ημέρας είναι η ενημέρωση για την ασθένεια και τις μεθόδους πρόληψης και θεραπείας της.

Φέτος, η δράση έχει και επετειακό χαρακτήρα με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 ετών από την ίδρυση της ΔΕΒΕ, που φέτος αλλάζει και γίνεται Ελληνική Εταιρεία Μελέτης κι Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη (ΕΛ.Ε.ΜΕ.Δ.) και το πολύ σημαντικό επιστημονικό και κοινωνικό έργο της για την εκπαίδευση και ενημέρωση στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της πάθησης.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται Ημερίδα ενημέρωσης Κοινού για το Σακχαρώδη Διαβήτη τη Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 10.30 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη διάρκεια της οποίας αθλητές με διαβήτη θα μοιραστούν την εμπειρία τους, ενώ εξειδικευμένοι ιατροί θα ενημερώσουν το κοινό.
Αμέσως μετά στις 12:30 με αφετηρία το Makedonia Palace διοργανώνεται ποδηλατοδρομία με σύνθημα «Ποδήλατο για το Διαβήτη», στην οποία καλείται να συμμετάσχει το κοινό.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Η πρόληψη, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, επισημαίνουν οι επιστήμονες, που εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν.