Livemedia Home
A+ | A-

 Login / Register to Livemedia


Εικόνα 372611
43 VIEWS

Share

838 total
43 video
694 photo
Views:


Πηγή: https://www.facebook.com/livemediagr
Για το άρθρο πατήστε εδώ

Ποδηλατώντας από το Βέρμιο στην Τραπεζούντα.
2400χλμ. για ένα τάμα!

Ένα κερί .....για όλους τους Έλληνες!

Πραγματικά είναι απίστευτο πόσα πράγματα μπορεί να επιτύχει ένας απλός άνθρωπος αν μέσα έχει πίστη έστω και λίγη. Έχουν περάσει 5 χρόνια από την μέρα που ολοκληρώσαμε τον σκοπό μιας ξεχωριστής αποστολής που σκοπό είχε, το άναμμα ενός κεριού για όλους τους Έλληνες, στην Τραπεζούντα του Εύξεινου Πόντου.
Η αγάπη για όλους τους συμπολίτες μας ήταν τελικά πολύ μεγάλη καθώς, μόνο με ένα θαύμα έλεγαν κάποιοι πως θα φτάναμε στην Παναγία. Αλλά τι σημαίνει πραγματικά να μεταφέρεις τα προβλήματα και τις έγνοιες των συνανθρώπων σου στα πόδια της Παναγίας? Και στο κάτω- κάτω ποιος ήμουν εγώ που θα μετέφερα στην Παναγία όλα αυτά τα δάκρυα και την αγωνία όλων μας, που σταματημό δεν έχουν?
Αλλά έτσι είναι, όταν αντιμετωπίζεις προβλήματα δεν υπολογίζεις τίποτα παρά μόνον κοιτάζεις να βρεις κάποιο φως στο τούνελ, προκειμένου να πιαστείς από κάπου ελπίζοντας πως έτσι θα έρθει η σωτηρία σου! Ξεκινήσαμε Χωρίς πολλά λεφτά, με μικρές χορηγίες πιστών ανθρώπων, όπως ο Στάθης Παρχαρίδης, ο Στέφανος Γατσούλης, ο Αντώνης Μίλτος και αρκετοί μικροί καθημερινοί άνθρωποι, που από το υστέρημά τους μας έδωσαν ότι μπορούσαν προκειμένου να τους ανάψουμε ένα κεράκι στο σπίτι της Παναγιάς του Πόντου.
Η καθημερινή πορεία μας ξεκινώντας από το Βέρμιο και μέχρι να φτάσουμε στην Τραπεζούντα ήταν γεμάτη από τόσες πολλές εκπλήξεις που, ένιωθες πως κάποιος ήθελε πραγματικά να φτάσουμε εκεί στα ψηλά του όρους Μελά! Τα ποδήλατά μας μαζί με τα όνειρά μας ήξεραν από ανηφοριές, και ευτυχώς γιατί, ήταν τόσες πολλές που δεν απεικονίζονταν στο έγκυρο κατά τα άλλα Google maps.
Κόσμος πολύς που ενημερώθηκε από συναδέλφους του Τύπου, έσπευδε σε διάφορα σημεία της διαδρομής, προκειμένου να μας συναντήσει, και να δώσει το δικό του τάμα ο καθένας ξεχωριστά για να το μεταφέρουμε στην Παναγία.
Ζήσαμε την αγωνία του Τουρκικού λαού, καθώς κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας, βρεθήκαμε πάνω στις εκλογές που είχαν ιδιαίτερη σημασία για την Τουρκία. Νιώσαμε την αγάπη του κόσμου, όχι μόνον του απλού, αλλά και του επίσημου κράτους, καθώς σε κάθε μας βήμα υπήρχε ένα καλό κλίμα σεβασμού από όλους τους ανθρώπους.
Η στιγμή της τελικής ανάβασης για το μοναστήρι στο όρος Μελά, ήταν το κάτι άλλο! Τα πόδια μπορεί να γύριζαν αλλά τόσο η συγκίνηση, όσο και η κούραση από τα πολλά χιλιόμετρα των προηγουμένων ημερών που είχε συσσωρευτεί, έκαναν τα τελευταία δύο χιλιόμετρα που υπολείπονταν, να μοιάζουν με Γολγοθά! Επειδή όμως η Παναγιά ήθελε να πάμε κοντά της, μας έστειλε την απαραίτητη δύναμη προκειμένου να ολοκληρώσουμε το σκαρφάλωμα, αλλά και το Τάμα για το οποίο ταξιδέψαμε 2400 χλμ, από την Παναγία Σουμελά του Βερμίου.
Στο κοίταγμα της εικόνας της Παναγίας, νιώσαμε την δύναμή της καθώς ως δια μαγείας η κούραση των προηγούμενων ημερών, έφυγε από πάνω μας! Η ώρα του ανάματος των κεριών που πήραμε μαζί μας από την Πατρίδα είχε φτάσει! Μόλις ο Οικουμενικός Πατριάρχης ολοκλήρωσε την ομιλία του, και αφού πρωτίστως μας ευλόγησε, ανάψαμε τα κεριά και με δάκρυα στα μάτια καταλάβαμε πως υπήρχε λόγος για να φτάσουμε μέχρι εδώ!
Σήμερα 5 χρόνια μετά από την υλοποίηση του τάματος, η Παναγία συνεχίζει να κάνει θαύματα, και να μεσιτεύει για όλους μας! Μπορεί να μην λύθηκαν τα προβλήματά μου, αλλά ξέρω, ότι δεν είμαι μόνος στην ζωή, ξέρω ότι έχω οδηγό, και φροντίζει για όλες τις ανάγκες μου! Ναι θα ξαναπήγαινα! Στην ζωή χρειάζεται να σεβόμαστε τα πάντα! Έτσι μεγαλώνει η Πίστη μέσα μας και δίνει την απαραίτητη ώθηση για να συνεχίζεται το ταξίδι σε αυτήν.
Καλή Παναγιά σε όλο τον κόσμο!

Παντελής Τζερτζεβέλης.
more...
 
Sort by Date | Views