ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΖΩΝΤΑΝΑ:Ζωντανά ο χάρτης με τα κρούσματα του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο
x
Livemedia Home
A+ | A-
GR | GLOBAL | UK

 Login / Register to Livemedia


05/08/2017 Congresses | Video | 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού | ΤΡΙΤΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ | Ερωτήσεις - Συζήτηση

Share

29.055 total
126 live
340 video
16.849 photo
Views:

19:15-21:15 ΤΡΙΤΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑΘΕΜΑ: Ο οργανωμένος ποντιακός χώρος 100 χρόνια μετά τη Γενοκτονία. Επανεκκίνηση και επαναπροσδιορισμός των στόχων, ενόψει των προκλήσεων και των απαιτήσεων της σύγχρονης εποχής.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ : ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΤΕΣΙΔΟΥ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:

1.Αντιγόνη Ιωαννίδου, Εκπαιδευτικός – Πολιτικός Επιστήμον Τίτλος εισήγησης:100 χρόνια πορείας. Από το παρόν στο μέλλον.

2. Θεόφιλος Αφουξενίδης, Οικονομολόγος Τίτλος εισήγησης: Οργανωμένος Ποντιακός χώρος και Νεολαία. Συμπαραστάτες ή πρωτοπόροι;

3. Νίκος Μιχαηλίδης, Διδάκτωρ Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Πρίνστον Η.Π.Α Τίτλος εισήγησης: Και τώρα τί; Οι ποντιακές οργανώσεις στο νέο αιώνα.

4.Παναγιώτης Γιαταγαντζίδης, Δικηγόρος Τίτλος εισήγησης: Η νομική διάσταση της Γενοκτονίας των Ποντίων: Στη σκιά της ιστορίας.

Δείτε videos & φωτογραφίες: https://www.livemedia.gr/disype18Παρακολουθήστεζωντανά και αποθηκευμένα το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού που διοργανώνει η ΔΙΣΥΠΕ στις 5-6 Αυγούστου 2017 στο Δημαρχείο Πανοράματος αίθουσα "Λίτσα Φωκίδου" στη Θεσσαλονίκη. 
Sort by Date | Views

Παρακολουθήστεζωντανά και αποθηκευμένα το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού που διοργανώνει η ΔΙΣΥΠΕ  στις 5-6 Αυγούστου 2017 στο Δημαρχείο Πανοράματος αίθουσα "Λίτσα Φωκίδου" στη Θεσσαλονίκη.

 

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

 

     Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων διοργανώνει το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού  στις 5 και 6 Αυγούστου 2017, στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» του Δημαρχείου Πανοράματος   στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια κορυφαία εκδήλωση δημοκρατίας του οργανωμένου ποντιακού χώρου που αφορά στον οικουμενικό ποντιακό ελληνισμό. 
     Η πρώτη μέρα του συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη στα θέματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της ποντιακής παράδοσης και  της νεολαίας μας. Θα παραστούν σημαντικές προσωπικότητες, όπως οι πρώην πρόεδροι της Βουλής κύριοι Δημήτριος Σιούφας, Απόστολος  Κακλαμάνης,  ο  πρώην Βουλευτής Σπύρος Χαλβατζής, ο Πολιτικός Επιστήμονας και Κοινωνιολόγος Μιχάλης Χαραλαμπίδης και άλλοι,  οι οποίοι  θα αναπτύξουν την πορεία των παραπάνω θεμάτων. Τη δεύτερη μέρα θα γίνει απολογισμός απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και εκλογές για την ανάδειξη νέου. 
Το διήμερο 5 και 6 Αυγούστου η καρδιά του Οικουμενικού Ποντιακού Ελληνισμού θα χτυπά στη Θεσσαλονίκη. Εκπρόσωποι του οργανωμένου ποντιακού χώρου θα συζητήσουν όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν τον Ποντιακό Ελληνισμό  και όχι μόνο. Θα παρθούν αποφάσεις και θέσεις μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες στον οικουμενικό ναό της δημοκρατίας του ποντιακού ελληνισμού το παγκόσμιο συνέδριο. Οι εξελίξεις τρέχουν και οφείλουμε όλοι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Τα στελέχη των ποντιακών σωματείων καλούνται μαζικά να συμμετάσχουν και στο 8ο παγκόσμιο συνέδριο. Η πρώτη μέρα είναι ανοιχτή στο κοινό. Τη δεύτερη μέρα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο εξουσιοδοτημένοι σύνεδροι και παρατηρητές.
       Θα αποτελούσε ιδιαίτερη χαρά και τιμή η παρουσία σας στο συνέδριο μας.
          Ώρα έναρξης Σάββατο 11.30 π.μ

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                              Ο Αντιπρόεδρος

Γιώργος Παρχαρίδης                                   Ιώαννης Αντωνιάδης