28/10/2016 8ο ΚρητοΚυπριακό Συμπόσιο Ρευματολογίας

8ο ΚρητοΚυπριακό Συμπόσιο Ρευματολογίας  
 

Share

9,844 total
171 live
8,845 video
Views:
Το Κρητο-Κυπριακό Συμπόσιο Ρευματολογίας είναι μια ετήσια συνάντηση των ρευματολόγων της Κρήτης με τους Ρευματολόγους της Κύπρου. Ξεκίνησε το 2009, πραγματοποιείται είτε στην Κρήτη (4 φορές) είτε στην Κύπρο (3 φορές) και στόχο έχει:

1. Την ενημέρωση των ρευματολόγων σε επίκαιρα θέματα της κλινικής πράξης με σκοπό τη βελτίωση της παρεχόμενης ιατρικής φροντίδας των ρευματοπαθών.
2. Της σύσφιξη των σχέσεων των ρευματολόγων Ελλάδος και Κύπρου με απώτερο στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο.
3. Την ενεργό συμμετοχή και άλλων επαγγελματιών υγείας (π.χ. νοσηλευτών), σε κοινές συνεδρίες, με σκοπό την από κοινού με τους ιατρούς βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
4. Την δημιουργία ενός «forum» συνεργασίας-ενημέρωσης-συμμετοχής των ρευματοπαθών της Ελλάδος και της Κύπρου. Για το σκοπό αυτό τα τελευταία 6 έτη υπάρχουν και ταυτόχρονες συνεδρίες των ρευματοπαθών. Σκοπός είναι η ενημέρωση των ασθενών των 2 κρατών για τα τρέχοντα επιστημονικά θέματα, αλλά και κυρίως για προβλήματα που απασχολούν τις 2 κοινότητες με απώτερο στόχο της δημιουργία κοινών δράσεων πρός επίλυση των προβλημάτων.

Δεδομένης της αξίας του προγράμματος, τα τελευταία 5 έτη υπάρχει και συμμετοχή ρευματολόγων από την λοιπή Ελλάδα (Αθήνα, Θες/νίκη). Η συνάντηση είναι δομημένη με τρόπο ώστε να παρουσιάζονται κλινικές περιπτώσεις επί των οποίων αναπτύσσονται τα τρέχοντα ενδιαφέροντα διαγνωστικά/θεραπευτικά ζητήματα. Επίσης υπάρχουν παρουσιάσεις θεμάτων αιχμής (state-of-the-art), από ειδικούς μη ρευματολόγους (ακτινολόγοι, πνευμονολόγοι κ.α.) με σκοπό την ενημέρωση σε ειδικού ενδιαφέροντος θέματα.
Webtv: AVolution Audiovisual
 
Sort by Date | Views