1. Home
  2. News
  3. “Το WE AfriHug ολοκληρώνει τις δράσεις του” Χορηγός επικοινωνίας: livemedia Το...

“Το WE AfriHug ολοκληρώνει τις δράσεις του” Χορηγός επικοινωνίας: livemedia Το...

“Το WE AfriHug ολοκληρώνει τις δράσεις του”

Χορηγός επικοινωνίας: livemedia

Το...
“Το WE AfriHug ολοκληρώνει τις δράσεις του”

Χορηγός επικοινωνίας: livemedia

Το WE AfriHug ολοκληρώνει τις δράσεις του μετά από ένα 7μηνο πρότζεκτ στην ανατολική και δυτική Αφρική. Τα τελευταία μέλη της ομάδας επέστρεψαν στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα, στις 31 Ιουλίου 2018.Το WE AfriHug αποτέλεσε ένα 7μηνο ταξίδι γεμάτο ανατροπές και περιπέτειες, γεμάτο γνώση και δικτύωση σε 7 διαφορετικές αφρικανικές χώρες. Η ομάδα κατάφερε να πραγματοποιήσει με επιτυχία τους στόχους που έθεσε αρχικά καθώς και να υλοποιήσει αρκετές παραπάνω δραστηριότητες από όσες είχε αρχικά προγραμματίσει.

Η ομάδα του WE AfriHug επισκέφθηκε συνολικά 7 χώρες στην ανατολική και δυτική Αφρική: Τανζανία, Κένυα, Ουγκάντα, Τόγκο, Γκάνα, Δυτική Σαχάρα και Νιγηρία. Ο πρώτος στόχος της ομάδας ήταν η Ενδυνάμωση της Νεολαίας με τις απαιτούμενες δεξιότητες για τον 21ο αιώνα με εκπαιδευτικά σεμινάρια βασισμένα στη μη-τυπική μάθηση. Η ομάδα του WE AfriHug επισκέφθηκε 6 Λύκεια (Κένυα, Τόγκο, Γκάνα και Δυτική Σαχάρα) όπου και πραγματοποίησε εκπαιδευτικά σεμινάρια με στόχο την ενδυνάμωση των μαθητών τους. Στην Ουγκάντα, η ομάδα διοργάνωσε εκπαιδευτική κατασκήνωση όπου μαθητές λυκείου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις δράσεις μη-τυπικής μάθησης που διοργάνωσε η ομάδα του WE AfriHug. Συνολικά 287 μαθητές Λυκείου συμμετείχαν στις δράσεις της ομάδας στο πλαίσιο του προγράμματος.

Ο δεύτερος στόχος του προγράμματος ήταν η ενημέρωση Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για το πρόγραμμα Erasmus+ και για ευκαιρίες σπουδών στο εξωτερικό. Η ομάδα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί 7 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και να επιμορφώσει 1560 φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό για τις ευκαιρίες που υπάρχουν καθώς και για το πώς μπορούν να τις εκμεταλλευτούν μελλοντικά. Σταθμός αποτέλεσε η επίτευξη 2 συμφωνιών μεταξύ του Πανεπιστημίου Kenyatta, στο Ναϊρόμπι της Κένυας, του Πανεπιστημίου Κyambogo, στην Καμπάλα της Ουγκάντα και του Πανεπιστημίου Πειραιώς στην Ελλάδα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σύντομα οι φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό των συγκεκριμένων Πανεπιστημίων θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν ακαδημαϊκή κινητικότητα.

Ο τρίτος στόχος του προγράμματος ήταν η επίτευξη ακραίων αθλητικών δραστηριοτήτων. Η ομάδα κατάφερε να επιτύχει τις 2 από τις 3 αθλητικές δραστηριότητες που είχε αρχικά σχεδιάσει. Η ποδηλασία στο Τόγκο δεν κατέστη εφικτή καθώς οι πρεσβείες συμβούλεψαν την ομάδα να μην την πραγματοποιήσουν λόγω πολιτικής αστάθειας της δεδομένης στιγμής στη χώρα. Παρόλα αυτά η ομάδα κατάφερε στις αρχές του χρόνου να ανέβει στο υψηλότερο σημείο της Αφρικής, στο όρος Κιλιμαντζάρο στα 5.895 μέτρα μετά από 6 συνεχόμενες ημέρες ανάβασης, ακολουθώντας το μονοπάτι Machame. Κινητήριος δύναμη στην επίτευξη της συγκεκριμένης αθλητικής δραστηριότητας αποτέλεσε το ομαδικό πνεύμα μεταξύ των μελών της ομάδας. Στη συνέχεια, προς τα τέλη Φεβρουαρίου, 3 από τα μέλη της ομάδας συμμετείχαν στο Μαραθώνιο Αλληλεγγύης “Sahara Marathon 2018”, ο οποίος έλαβε χώρα στους προσφυγικούς καταυλισμούς των κατοίκων της Δυτικής Σαχάρας στην Αλγερία. Τρέχοντας 42.195 μ. στη Σαχάρα, οι εθελοντές εξέφρασαν τη στήριξή τους για τους πρόσφυγες Σαχαράουι για τα 42 χρόνια αντίστασης και επιβίωσής τους στην έρημο. Ο Κωνσταντίνος Μαραγκός ήταν ο πρώτος Έλληνας και ο Δημήτρης Χριστοδούλου ήταν ο πρώτος Κύπριος που έτρεξαν τα 42.195 χλμ. αυτού του μαραθωνίου.

Ο τέταρτος στόχος του προγράμματος WE AfriHug ήταν η εκπόνηση ακαδημαϊκής εργασίας με τίτλο "Academic Mobility: Traveling abroad for Educational Purposes. Case Study: WE AfriHug project in Ghana", όπου εξετάστηκε ο αντίκτυπος της ακαδημαϊκής κινητικότητας στο εξωτερικό για φοιτητές από τη Γκάνα. Σύντομα η ομάδα θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της έρευνας. Ακόμη, κατά τη διάρκεια της παραμονής στη Γκάνα, η ομάδα συμμετείχε σε ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα σε Αφρικανούς νέους, ηγέτες, Youth workers, Μη κυβερνητικές οργανώσεις, εκπαιδευτές και policy makers. Συγκεκριμένα, συμμετείχε στα ευρωπαϊκά προγράμματα “STEP Forward” και “The Grapes of Wrath” στο Ταμάλε στη Βόρεια Γκάνα, στο 2ο Afrika Youth Movement Retreat & Forum στην Ακρά και στο Changemakers’ Room Africa Edition στο Λάγος της Νιγηρίας.

Όλοι οι στόχοι του προγράμματος επιτεύχθηκαν μετά από αρκετές προσπάθειες και προκλήσεις στην ήπειρο της Αφρικής. Η ομάδα ήρθε αντιμέτωπη με προβλήματα και καταστάσεις που καλέστηκε να επιλύσει άμεσα με στόχο την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος. Αν και αρχικός στόχος ήταν η ομάδα να μεταδώσει γνώση, μετά από 7 μήνες, η ομάδα στάθηκε τόσο τυχερή που αποκόμισε περισσότερη γνώση και εμπειρία αφού κατάφερε να ενσωματώνεται κάθε φορά στην εκάστοτε τοπική κοινωνία.

Η επιτυχία του WE AfriHug οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες, στις ικανότητες των μελών της ομάδας, στους ανθρώπους που τους στήριξαν από την αρχή μέχρι το τέλος αλλά κυρίως στους ανθρώπους που γνώρισε η ομάδα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην Αφρική, οι οποίοι αποτέλεσαν τους ανθρώπους-κλειδιά για την επιτυχία του προγράμματος. Σημειώνεται πως το WE AfriHug κέρδισε το βραβείο Golden Laissez-Passer από τον οργανισμό garagErasmus ως το καλύτερο πρότζεκτ της χρονιάς.

Μείνετε συντονισμένοι για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του WE AfriHug προσεχώς.

Ακολουθήστε το μονοπάτι του WE AfriHug στα κοινωνικά δίκτυα:

Website: www.weafrihug.com
Facebook: https://www.facebook.com/weafrihug/
Instagram: https://www.instagram.com/weafrihug/
Twitter: https://twitter.com/we_afrihug
Χορηγός επικοινωνίας: livemediamore...
Εικόνα 330540

Εικόνα 330541

Εικόνα 330542

Εικόνα 330543

Εικόνα 330544

Εικόνα 330545

Εικόνα 330546

Εικόνα 330547

Εικόνα 330548

Εικόνα 330549

Εικόνα 330550

Εικόνα 330551

© 2020 - Livemedia. All Rights Reserved