27/03/2016 3-5 Πηγάδια | Στη Νάουσα με τη Χαρά και την Κωνσταντίνα

3-5 Πηγάδια | Στη Νάουσα με τη Χαρά και την Κωνσταντίνα  
 

Share

40,470 total
3,695 video
33,963 photo
Views:
 
Sort by Date | Views
Χαρά και Κωνσταντίνα , Κωνσταντίνα και Χαρά , δύο καλές φίλες τόσο ίδιες μα συνάμα τόσο διαφορετικές, πλέον συμπαρουσιάστριες της Όμορφης Ελλάδας του διαδιακτυακού καναλιού Livemedia, εθισμένες στα ταξίδια και στην περιπέτεια.
Μας ανακοινώθηκε λοιπόν από την παραγωγή πως το πρώτο μας ταξίδι θα είναι στα 3-5 Πηγάδια στη Νάουσα και θέλουμε να μοιραστούμε αυτήν την εμπειρία μαζί σας. Ξυπνήσαμε πολύ πρωί αφήνοντας πίσω μας τη Θεσσαλονίκη και φτάσαμε στο χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο εκτός από τα χειμερινά σπορ, προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες όπως ορειβασία, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, αιωροπτερισμό και αλεξίπτωτο πλαγιάς.
Η άφιξή μας ήταν πολύ εύκολη και καθόλου χρονοβόρα καθώς ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος παραμένει πάντοτε ανοικτός κατά την χειμερινή περίοδο και απέχει μόλις 17 χλμ από την πόλη της Νάουσας. Ήταν ένας πραγματικός παράδεισος, ένα τοπίο ονειρεμένο.
Στην συνέχεια, πήραμε τον εξοπλισμό μας, ο οποίος πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με το επίπεδο και την εμπειρία σας και σαφώς τις συνθήκες στο χιονοδρομικό. Έτοιμες λοιπόν μπήκαμε στο διθέσιο εναέριο αναβατήρα, με το λευκό σκηνικό γύρω μας.
Εκστασιασμένες θα φτάναμε επιτέλους στα 2.005μ. Οι χιονοδρομικές πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας, ικανοποιούν τις απαιτήσεις για αθλητική και τουριστική χιονοδρομία.
Μετά από λίγο κατεβήκαμε στο όμορφο άλσος του Αγίου Νικολάου, που απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από την ηρωική Νάουσα.
Επιλέξαμε να επισκεφτούμε το ταβερνείο των Τεσσάρων εποχών, έναν χώρο σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, με ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα.
Στο μενού της ταβέρνας βρήκαμε ποικιλία από ψητά σχάρας και μαγειρευτά, καθώς και φρέσκες σαλάτες. Σε απόσταση αναπνοής, το άλσος του Αγίου Νικολάου κρύβει κάτω από τα τεράστια πλατάνια του τις πηγές της Αράπιτσας, που με τα άφθονα νερά της υδροδοτεί ολόκληρη την πόλη.
Αυτό ήταν για εμάς το πρώτο μας ταξίδι.
Όχι δεν κουραστήκαμε και όσον αφορά τα ταξίδια και την εξερεύνηση νέων τόπων εθιστήκαμε ακόμα περισσότερο.
Τα καλύτερα έρχονται με την Όμορφη Ελλάδα στο Livemedia…
Webtv: Εκπομπή Όμορφη Ελλάδα